10 POPULÆRE OUTFITS FRA INSTAGRAM

DE 18 VÆRSTE TING VED AT VÆRE GRAVID

BILLEDE: ALEJANDRA ESPINOZA

De fleste har har nok hørt, at mange gravide kvinder kan opleve kvalme, træthed eller mærkelige ‘cravings’, når de går og bærer på en lille babyrede. Men hvad med de 1000 andre ting, gravide kvinder oplever i den ‘søde’ ventetid? Det er nemlig ikke ‘bare sådan lige’ at være gravid. Vel, fellow preggos?

Læs også: 6 geniale produkter til baby

Her kommer en liste med nogle af de mærkeligste, men stadig mest hyppige ting, som gravide kvinder oplever i løbet af deres livs vildeste 40 uger. Kan du genkende nogle af dem?

 1. Tissetrang
  En klassisker. Du har lige været ude og tisse af, og nu skal du tisse igen! Og det er ikke bare en lille tissetår. Nej! Det føles som om, du ikke har tisset i en uge, og frygten for at du ikke har trænet nok knibeøvelser til at kunne holde det inde, fremprovokerer tissetrangen endnu mere. Life of a preggo!
 2. Sure opstød
  Du kan mærke, at der presser sig en lille bøvs på helt nede fra maven, og du tænker, at den kan du godt få klemt diskret og lydløst ud. Indtil du finder ud af, at det er et surt opstød, der efterlader dig både forlegen, tørstig og med en enormt dårlig smag i munden. Nogen der har noget vand? Åh, nej! Så skal du bare tisse igen!
 3. Hård mave
  Udover de utallige (forholdsvis hurtige) tisse-toiletbesøg, så byder graviditeten også på nogle andre knap så beskedne og korte ture på tønden. Og de kan altså gøre naller. For hård mave er ikke en usædvanlig ‘konsekvens’ af, at kroppen udskiller hormoner, der ændrer på bl.a. tarmene. Og selvom man spiser alle de vitaminer og piller, man skal, selvom man drikker masser vand (og tisser derefter), og selvom man følger alle de mange gode kostråd, der findes til gravide, så får man hård mave alligevel..
 4. Hæmorider
  Og når ja! Bedst som man troede, at man kunne nøjes med den hårde mave, og de i forvejen akavede lange besøg på offenlige toiletter, så kommer der lige endnu et ‘bump på vejen’. (Undskyld for den klamme metafor) Men man slipper sjædent for dem. Hverken under eller efter graviditeten. Så du kan lige så godt blive gode venner med dem og få hentet den creme eller stikpille på apoteket med det samme.
 5. Sult
  Og når du nu alligevel er afsted på ‘shopping’, kan du også lige så godt fylde køleskabet op med alt, hvad du kan komme i nærheden af. For som gravid kan du det ene øjeblik sidde og have det helt fint i din sofa, og så det næste øjeblik rammer sulten, og du er lige ved at æde fjernbetjeningen, fordi det tager for lang tid at smøre en rugbrødsmad. Og alle gravide kender det; hvis ikke man får stillet den sult, der ofte bare kommer ud af den blå luft, så vil den mange gange udvikle sig til kvalme, og så hænger man bare på dén i stedet for. Fedt!
 6. Kvalme
  For ak, kvalme, dét er en ting, som gravide kender og frygter. Særligt de første 3-4 måneder af graviditeten. Og mange rammes også af den. Og nej, nej – at være gravid er ikke en sygdom, men det kommer tæt på! Især hvis man konstant har kvalme, er i væskemangel, er afkræftet, eller bare har det skidt hele tiden. Og det er ikke unormalt. Desværre. Det er heller ikke unormalt, at kvalmen kigger forbi senere i graviditeten. Det eneste man kan gøre, er egentlig bare at ‘lære den at kende’, så man ved, hvornår man kan prøve at forebygge den, eller hvordan man kan holde den nede med bestemte typer mad, nok væske osv.
 7. Væske i kroppen
  Og apropos væske, så får alle gravide kvinder ekstra væske i kroppen, men nogen oplever at få rigtig meget. Dine fingre bliver større og dine ringe føles mindre, dine sko sidder strammere på dine hævede fødder, dine arme og lår føles blødere og mere slappe, dine kinder bliver rundere osv. Det er helt naturligt og almindeligt, omend det er lidt træls at føle sig som et oppustet ballon.
 8. Løst underliv
  Kender du følelsen af, at dit underliv er ved at falde ud? Nej? Så bare vent. Hvis ikke du mærker det under graviditeten, så mærker du det efter fødslen. Alting bliver nemlig skubbet lidt rundt undervejs i en graviditet, og når det lige skal falde på plads efter fødslen, kan det føles reeeet ubehageligt.
 9. Kramper
  Midt om natten – i læggen, baglåret eller tæerne – mens du ligger så fredeligt og sover din tiltrængte skønhedssøvn, bliver du vækket af de vildeste kramper. Og det er selvfølgelig umuligt at nå dine egen tæer og få strukket ud, fordi du har en kæmpe badebold på maven, så du må vække sin partner og få hjælp. Held og lykke med det de næste par måneder!
 10. Strækmærker
  En kvindes værste fjende. Både som gravid og som ikke-gravid. Det er dog ikke noget, man kan gøre så meget ved, da det er genetisk og ikke rigtig kan forebygges, behandles eller fjernes, så det er bare med at acceptere kroppens forandringer og trøste sig ved tanken om, at langt størstedelen af kvinder har dem. Prøv at fortæl det til en gravid – de er jo kendte for at være eksemplariske til at tænke rationelt.
 11. Udflåd
  Bedst som du troede, at du kunne slippe for bind, tamponer og menstruation i 9 måneder, tager mængden af udflåd til i en sådan grad, at du kan komme i tvivl, om du tisser, eller om vandet er gået. Særligt i sidste del af graviditeten er trusseindlæg nødvendige. Men så længe væsken er klar og lugtfri, er det dog helt normalt.
 12. Træthed
  Hvis du troede, du kendte til træthed før, så tro om igen. Trætheden efter bytur med morgenfest og et familiearrangement dagen derpå virker nærmest som vand i forhold til den træthed, du kan opleve i graviditeten. Særligt de første 3-4 måneder. Og du kan lige så godt vænne dig til det. Du bliver ikke mindre træt efter graviditeten.
 13. Blodnæse
  Blodnæse og blødende tandkød er almindeligt forekommende, når man er gravid. Det skyldes at hormonerne påvirker slimhinderne. Derfor kan du også opleve, at dit tandkød har tendens til at bløde nemmere under tandbørstning. Bedst som man troede, at man slap for blod, indtil fødslen.
 14. Tøjkrise
  Ak ja. Tøjkrisen. En trofast ven, der bestemt også har tænkt sig at følge dig igennem en tid, hvor du i forvejen kæmper med at affinde dig med din krop i forandring. Den gør det ikke nemt for dig. Heller ikke som gravid. Men må jeg anbefale dig at følge Instagramprofilen @preggooftheday for inspiration til, hvordan du kan style dine outfits med en badebold på maven? Måske din garderobe ikke er så slem, hvis du blot finder fornyet inspiration til sammensætninger.
 15. Besværlige sovestillinger
  Først bliver det besværligt at vende sig. Så bliver det besværligt at ligge på maven. Så bliver det besværligt at ligge på ryggen og til sidst bliver det besværligt bare at sove. Måske er det naturens måde at forberede en på, hvor besværligt alt det her med søvn kun bliver fra nu af? Og hvor taknemmelig man skal være for den smule, man får?
 16. Ømme bryster
  De bliver store. De bliver flotte. De bliver, som man altid at drømt om. Men de bliver også ømme. Så selvom herren i huset er ellevild, og du er tilfreds som aldrig før, så er der altså stadig begrænsninger for, hvad de to frontløbere kan klare. For de bliver altså også ømme. Og spændstige. De finder dog tilbage til sig selv igen (det samme gælder dine brystvorter, der også kan blive større og mere mørke i farven) når mælkeproduktionen har lagt sig. Men nyd dem så længe du kan. Og så længe det er dine.
 17. Velmenende råd
  Apropos ‘nyd’, så har du nok hørt følgende før (eller så kommer du til det); “Nyd din frihed“, “Husk at “bla bla bla”“, “Jeg husker så tydeligt, dengang jeg … “, “Må jeg give dig et godt råd?” Nej. Tak. Det må du faktisk ikke. For du kan sikkert ikke sige noget til mig, som andre ikke allerede har sagt i deres forsøg på at give mig velmenende råd. Eller som jeg ikke selv har læst på nettet, fordi jeg, ligesom alle andre, også godt kan finde ud af at bruge Google. Jeg skal nok spørge, hvis jeg har brug for råd, tips eller inputs. Tak.
 18. Bekymringer
  De starter allerede i det øjeblik, man opdager den positivt graviditetstest. Bekymringerne. Forundringerne. Spørgsmålene. Og de går ikke sådan lige foreløbig væk. I hvert fald ikke de næste 88 år. Så du kan lige så godt vænne dig til dem og prøve at respondere så godt som muligt på dem. Også selvom det er svært, når du er lykkelig og glad det ene øjeblik, og så stortuder du og skælder din kæreste ud over ingenting det næste øjeblik. Ja, velkommen til graviditeten. og velkommen til morlivet.

Hvis du sidder nu og er blevet lidt halv-skræmt over, hvad det vil sige at være gravid – så frygt ej. Det er ikke så slemt, som det lyder, og det er sjældent, at man bliver ramt af alle ovenstående ting – i hvert fald ikke på samme tid. 😉 Og der findes mange andre ting, man også kan opleve. Det er noget af det spændende ved at være gravid. Hihi

Læs også: Navneguide | Hvad skal baby hedde?

Alle tingene sker, fordi kroppen er i en (vild) forandringsproces og er i gang med at skabe et liv, så husk på, at der er en mening med tingene – der er en mening med, at du spiser mere og tager 20 kg på, der er en mening med, at du er mere træt og har mindre overskud, der er en mening med, at kroppen ændrer sig og gør sig klar til et nyt liv, der er en mening med, at følelserne sidder udenpå tøjet og tingene er forvirrende osv. Der er én mening med det hele; nemlig det lille barn, der vokser inde i din mave. Man ønsker for alt i verden bare, at graviditeten går godt, og at baby har det godt, så koste hvad det vil – man er villig til at gøre hvad som helst for sit barn, så hvis det kræver en masse hæmorider, blødt maveskind og 9 måneder med hormoner og mærkelige vaner, so be it! Det er det værd!

Og hvis nu du sidder og er gravid eller har født, og har oplevet andre skøre ting, så må du hjertens gerne dele dem med os andre, så vi sammen kan få brudt de små tabuer, der sker i en graviditet. Ingen graviditeter er ens. Ingen fødsler er ens. Ingen børn er ens. Men vi er allesammen fælles og sammen om små brudstykker fra ‘den søde ventetid’. Så hvad har du oplevet af sjove, ulækre, ubehagelige ting i din graviditet?

5 kommentarer

 • Eline

  Det var dog en utrolig generaliserende og skræmmende liste 😂 bevares, jeg kan da krydse nogle af tingene af, men det er langt fra den alle 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Jeg tror, det er et fåtal, der kan krydse ALLE tingene af i én graviditet. Heldigvis 😂 Nu er jeg selv næsten igennem 2 graviditeter, og jeg er tæt på at have været forbi dem alle og et par stykker, der ikke er nævnt. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Glem ej de utallige spark i enten blære eller ribben eller for Guds skyld når man mærker de trækker i navlestrengen😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke Egel

   Sandt! Så mærker man virkelig, at der er noget derinde 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbrit

  Har du i forvejen store bryster når graviditeten indtræffer, så kan du med alt sandsynlighed godt forvente ikke at få store, flotte velsiddende, runde og ikke mindst faste babelutter. Men i stedet opleve at ja, de vokser – både i omkreds og længde.. Og da tyngden pænt trækker dem nedad, så når fylden ikke helt at følge med.. Godt at de kan hvile på maven.. Hilsen en der plejede at have pæne faste bryster i str 75f, men nu har lange brede bryster i str 75j… Termin 13/7!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 POPULÆRE OUTFITS FRA INSTAGRAM