NAVNEGUIDE: HVAD SKAL BABY HEDDE?

6 GENIALE PRODUKTER TIL BABY

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER

Er I på jagt efter en barnevogn, klapvogn eller autostol (eller måske det hele?) til jeres baby? Så er produkterne på collagen et godt bud på et starter-kit i god kvalitet og til overkommelige priser. I har nok allerede nu fundet ud af, at det nemlig ikke er billigt at blive forældre. 😉

Det er samtidig også en jungle at finde ud af, hvilket udstyr man skal have til sin baby; skal det være en stor og dyr Emmaljunga barnevogn, eller en lettere og mere pris- og byvenlig Britax Römer kombivogn? Skal der Isofix Base med til autostolen, eller skal den spændes med sele? Er det en aftagelig og bærevenlig lift, der er på barnevognen, eller skal man købe en blød, lettere og mere flytbar lift til? Og når ja, hvornår bruger man egentlig barnevogn, og hvornår skifter man til klapvogn?

Jeg vil forsøge at uddybe, hvad de 6 produkter på ovenstående billede kan bruges til, og hvad fordelene og ulemperne er ved de enkelte.

Hvis I er førstegangsforældre og ‘kun’ venter ét barn, så er nr. 1 på listen formentlig ikke så relevant for jer.

Læs også: Navneguide – hvad skal baby hedde?

1. Britax Römer B-Agile Double Stroller – Søskende klapvogn
Hvis I venter jer tvillinger eller i forvejen har et barn, der stadig har behov for at sidde eller sove i klapvogn i ny og næ, så er denne søskendevogn et godt bud på en all-in-one vogn, der kan bruges til både den store og den lille. Klapvognen kommer med to frontvendte klapvognssæder, der begge kan ligges fladt ned, så det store barn kan sove lur, og baby kan ligge i sin lift på sædet ved siden af. Sæderne kan også skiftes ud med Britax Römers autostol, der gør det nemt at flytte sin sovende baby fra bilen til klapvognen og transportere baby rundt i autostolen på klapvognsstellet. Det er genialt, hvis man skal handle ind, er inde i byen eller skal køre (baby) fra a til b.

Fordele: Fordelen ved en søskendeklapvogn er, at man nemt kan have begge børn med. Det er samtidigt muligt at klikke autostolen på klapvognsstellet og transportere baby rundt. Der er tilmed en stor opbevaringskurv under sæderne, der er nem at tilgå, så man kan have alt med til begge unger. Klapvognen koster 2500kr.

Ulemper: Klapvognssæderne er ikke vendbare og kan derfor kun være frontvendte. Dette gør det lidt sværere at tilgå baby, men er til gengæld (normalvis) fordelagtigt for det store barn, så det kan sidde og kigge ud.

2. Soft Carrycot – Babylift
Med en blød og flytbar lift ligger baby trygt og hyggeligt nede i sin hule, og man gør det samtidig nemt for sig selv at flytte baby fra barne-/klapvogn uden at røre/vække den. Liften kan lægges ned og spændes sikkert fast til en BR klapvogn (både nr. 1 og nr. 3), så man faktisk ikke behøver en decideret barnevognsdel til stellet. Alternativt kan babyliften lægges ned i barnevognsdelen, så det stadig er nemt at tage liften op og bære baby rundt, uden at flytte eller vække baby.

Fordele: Den er nem at fastgøre til klapvognen, og den nem at tage med for at bære baby fra vognen og ind. Den kan samtidig fungere som (pusle(underlag på farten. Den har blødt fleece for indvendig.

Ulemper: Den kan kun bruges op til 9kg.

3. Britax Smile 2 – Kombiklapvogn
Kombiklapvognen, der nemt kan blive til en barnevogn, er stilren og med vendbare sæder, så barnet kan sidde både front- og bagvendt. Dette er dog først aktuelt, når baby er større og kan sidde selv. Med en nyfødt skal man enten tilkøbe en blød babylift, der kan monteres klapvognssæderne (nr. 2), som baby kan ligge godt og trygt i, eller så skal man købe en barnevognslift (nr. 4), som man kan skifte klapvognsstellet ud med, indtil baby er stor nok til at komme i klapvogn.

Fordele: Sæderne er vendbar. Autostol kan klikkes på, så man nemt kan transportere baby uden at flytte direkte på den. Håndtaget kan justeres i højden. Klapvognen fylder ikke ret meget sammenklappet.

Ulemper: Da det er en kombivogn vil baby oftest være vokset ud af begge lifte omkring 6-7 måneder. Både i længde og i vægt. Det er nemlig tiltænkt, at baby herfra skal over i klapvognsdelen. Det kan dog virke tidligt for nogen, hvorfor man måske hellere skal kigge på en barnevogn med et længere liggemål og større vægtkapacitet, og så købe en klapvogn, når man/baby er klar til det. Omvendt så slipper man her for at skulle købe to individuelle vogne, da det er samme stel, der bruges til både barnevogn og klapvogn.

4. Hard Carrycot – Barnevognslift
Som tilbehør til klapvognsdelen køber man denne barnevognslift, der skal fungere som babys hjem de første mange måneder. Med en barnevognslift sikrer man, at baby ligger i sikkert, trygt og lunt miljø nede i liften. Denne er ikke en nødvendighed, da man godt kan nøjes med en blød lift i klapvognen, men de fleste foretrækker en almindelig barnevogn, mens baby er så lille.

Fordele: Monteres nemt på klapvognsstellet og fungerer som barnevogn de første mange måneder. Ved tilkøb af denne har man både klapvogn og barnevogn. Har håndtag i skærmen/kalechen og kan derfor nemt løftes og medbringes uden stellet.

Ulemper: Da det er en del af en kombivogn, har barnevognsliften kort liggemål og tåler kun op til 9kg, hvilket betyder at baby hurtigt vokser ud af liften og skal over i klapvogn. Barnevognsliften kan være tung at bære rundt på, hvorfor det kan være fordelagtigt med en blød lift nede i barnevognen til at bære baby i.

5. BabySafe Plus SHR ll – Autostol
For at fuldende sættet, hvadenten man vælger søskendevognen (nr. 1) eller kombivognen (nr. 3), så er denne autostol et fremragende bud, fordi den både kan bruges i bilen og direkte på kombivognsstellet. Autostolen er desuden sat ned med 35% lige nu, og med koden Frederikke15, får I yderligere 15% rabat på den samt alt andet fra denne side.

Fordele: Autostolen kan ligges lidt ned, så baby kan ligge sove lure. Kan nemt klikkes på kombivognsstellet. Gælder helt op til 15 mdr. Kan fastsættes med både Isofix Base (nr. 6) eller bilens sele.

Ulemper: Ingen.

6. BabySafe Isofix Base – Autostolsbase
Den sikreste måde at fastspænde en autostol på er med en Isofix base, der sættes fast på sædet i bilen, og så kan autostolen nemt sættes i og tages ud af basen. Hvis man ikke har Isofix i sin bil, kan man dog sagtens fastspænde autostolen med sele.

Fordele: Det er nemt at tage autostolen ind og ud af basen. Man skal ikke spænde og løsne selen om autostolen hver gang. Det er den sikreste løsning.

Ulemper: Koster lide ekstra. Kræver Isofix i bilen.

Pssst: tingene findes i forskellige farver og modeller her.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NAVNEGUIDE: HVAD SKAL BABY HEDDE?